Η AKRITAS θεωρεί την Υγεία και την Ασφάλεια των εργαζομένων ένα θεμελιώδες εταιρικό ζήτημα το οποίο το έχει στο κέντρο της εταιρικής στρατηγικής της. Αυτός είναι ο λόγος που προσπαθεί να βελτιώνει συνεχώς τις συνθήκες εργασίας των εργαζομένων της.

Κύριοι στόχοι της Εταιρείας μας είναι η εξάλειψη κάθε τύπου ατυχήματος και ασθενειών στους εργασιακούς χώρους και η αποφυγή ενδεχόμενων κινδύνων που συνδέονται με τα ζητήματα υγείας και ασφάλειας στην εργασία.

Διαρκές μέλημα της Εταιρείας μας αποτελεί η διασφάλιση της διαβίωσης των ανθρώπων της σε συνθήκες πλήρους ασφάλειας, συμβάλλοντας στη δημιουργία ενός υγιούς περιβάλλοντος εργασίας, γεγονός που αποδεικνύεται και από την επιτήρηση των διαδικασιών λειτουργίας μέσω του προτύπου ISO 45001:2018.

Ειδική μέριμνα υπάρχει για την ανάπτυξη συστημάτων αναφορικά με την καλλιέργεια νοοτροπίας πρόληψης ατυχημάτων και ασφαλούς εργασίας. Η φιλοσοφία αυτή γίνεται πράξη καθημερινά και πιστοποιείται με βάση το ISO 45001:2018 κάθε χρόνο από εξωτερικό φορέα, ενώ λαμβάνονται όλα τα αναγκαία μέτρα με στόχο την πλήρη και απόλυτη εναρμόνιση με τις ισχύουσες διατάξεις της εργατικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας.

Με βάση την πολιτική μας για την Υγεία και Ασφάλεια, δεσμευόμαστε για τα παρακάτω:

  • Στοχεύουμε σε μηδενικά ατυχήματα
  • Εκπαιδεύουμε το ανθρώπινο δυναμικό μας σε θέματα υγείας και ασφάλειας
  • Τηρούμε την ισχύουσα εθνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία
  • Βελτιώνουμε συνεχώς την Υγεία και την Ασφάλεια στους εργασιακούς χώρους
  • Λαμβάνουμε υπόψη την Υγεία και Ασφάλεια σε κάθε επιχειρηματικό σχέδιο ή ανάπτυξη της Εταιρείας.